TIEDOTE
VAPAA JULKAISTAVAKSI

Jarkka Rissanen & Sons of the Desert Humu Recordsille. Kuuntele albumin ensimmäinen single

Jarkka Rissanen julkaisee Sons of the Desert yhtyeensä kanssa Hybrid Soul nimeä kantavan albumin 26. toukokuuta. Viime vuonna ilmestyneen vanhoja blues- ja gospeltulkintoja sisältäneen kehutun The 20th Century Box albumin jälkeen Rissanen esittelee albumillisen omia sävellyksiään. Uusi levy jatkaa Jarkan 2000-luvulla alkaneen soolouran viitoittamalla tiellä. Juurevat kappaleet sijoittuvat tyylilajiltaan r&b:n ja etnon väljään välimaastoon.

- Joskus on vaikea vastata kysymykseen ”mitä musaa bändinne soittaa”, kun monenlaiset vaikutteet ja tyylit kuuluvat soitossa. Omalta osaltani olen arvellut että alitajunnan humuskerros alkaa ikääntyessään haurastua ja pohjasta tihkuu läpi varhaista progea, joka on yhtenä mausteena tällä levyllä, Rissanen pohtii.

Snacks -yhtyeen seuraajan Sons Of The Desertin uudet jäsenet Markus Väisänen, kitara sekä Tatu Back, basso pitävät Jarkan ja veteraanilyöjä Esa Kärjen kanssa huolen siitä että kokoonpanon kemia kuplii uudella ja mielenkiintoisella tasolla.

Loppuvuodesta 60-vuotta täyttänyt kitarataituri Jarkka Rissanen on yli 40-vuotisen musiikkiuransa aikana tullut tutuksi monesta yhteydestä. Ura alkoi kuopiolaisista Petterson Brassista ja Finnforestissa, joista tie vei esimerkiksi niin Baddingin kuin Remun kyydittäjäksi sekä Pepe Ahlqvistin ja Eero Raittisen pitkäaikaiseksi luottokitaristiksi. Nyt julkaistava levy on miehen viides omaa nimeä kantava albumi.

Single Detroit Blues on kuunneltavissa ja ladattavissa alla olevasta soittimesta. Humu Records julkaisee Hybrid Soul albumin perjantaina 26. toukokuuta.
Albumin kappalelista
1. Hipston
2. Miss Gumbo
3. The Fly
4. Safari Beat
5. Slow
6. Big Water
7. Uptown Rock
8. Detroit Blues
9. The Stone
10. Beauty Box

Jarkka Rissanen & Sons of the Desert
Levy-yhtiön sivuilla
Facebookissa

Levy-yhtiö & tiedotus & haastattelut
Humu Records
Jaakko Ryynänen
humurecords@gmail.com
www.humurecords.com
www.facebook.com/humurecords

Albumin kansikuva