HUMU RECORDS
KES02 2021
Takaisin / Back
Tiedote vapaa julkaistavaksi

Samanna julkaisee kolmannen albuminsa syksyllä - Katso ensimmäisen singlen musiikkivideo

Humu Recordsin ja Hillotehtaan toimivaksi todetun yhteistyön uusin kiinnitys on Samanna, jonka kolmas albumi Sinisellä sametilla ilmestyy syksyllä 2021. Tulevan levyn ensimmäinen single Muovipussi julkaistaan perjantaina 4. kesäkuuta.

Samanna tunnetaan hyväntuulisesta ja vallattomasti tyylilajista toiseen soljuvasta musiikistaan. Kappaleet ovat oivaltavia, hauskoja ja paikoin hämmentäviä. Keskiössä on paitsi taidokas musisointi, myös laulaja Anna Pesosen suorat ja terävät sanoitukset.

Kolmannella albumilla peruspalikat ovat tuttuja yhtyeen aiemmalta levyltä, mutta laulun lisäksi Rhodesia soittavan Pesonen näkee juuri sanoitusten saaneen uusia puolia tulevalla levyllä:

”Suoruus on ollut ja on yhä mun juttu sanoittajana, mutta tällä albumilla näkyy, että kirjoitin hiljattain runokokoelman ja olen muutenkin tutustunut eri tapoihin kirjoittaa. Ehkä mukana on aiempaa enemmän runollisia vivahteita”.

Kappaleiden kirjoittamista ja äänittämistä Pesonen kuvaa lämpimästi:

”Viime syksynä minulla ei ollut töitä, joten kappaleita kirjoittaessa on ollut rauhaa olla läsnä omassa musiikissa ja prosessissa eri tavalla kuin aiemmin. Mielestäni se näkyy lopputuloksessa. Levy äänitettiin leppoisissa tunnelmissa Jukka Nousiaisen kotistudiolla Sastamalassa. Soitettiin, tehtiin ruokaa ja soitettiin taas vähän lisää”.

Samannan vahvassa kokoonpanossa Pesosen lisäksi soittaa bassoa Inari Ruonamaa, rumpuja Sebastian Krühn ja saksofonia Sami Sippola. Soittajilta löytyy siis kokemusta useista kokoonpanoista kuten Hot Heros, Jukka Nousiainen & Kumpp., Amuri, Laura Moisio sekä Faarao Pirttikangas & Nubialaiset vain muutamia mainitaksemme. Albumin on äänittänyt ja miksannut Risto Ylihärsilä ja masteroinut Jarno Alho.

Albumin ensimmäinen single Muovipussi ilmestyy digitaalisena lataus- ja suoratoistopalveluihin 4.6.2021. Kalevi Suopursun ohjasi kappaleesta musiikkivideon ja se on nyt ensinäytössä Soundin sivuilla:

Soundi - Ensinäyttö: Samannan Muovipussi-single henkii leudon, kiireettömän kesäpäivän tunnelmia

Linkit ja promokuvat
Singlen Muovipussi sanoitukset
Promokuvat
Facebook

Tiedotus
Humu Records
humurecords@gmail.com
www.humurecords.comHumu Records

© humurecords, 2019
Kontakti

  • Humu Records / Jaakko Ryynänen
    Asemakatu 6b1
    70100 Kuopio
  • humurecords@gmail.com
Seuraa

Youtube SoundCloud